Бесплатно советувалиште за жени и девојки жртви на родово и семејно насилство во Штип

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска ќе присуствува на промоција на специјализираното бесплатно советувалиште за жени и девојки жртви на родово засновано и семејно насилство во Штип.

Давател на социјалната услуга е Едукативно хуманитарна организација – ЕХО, Штип додека пак менторска и техничка поддршка за зајакнување на капацитетите на стручниот тим на советувалиштетото, ја обезбедува ХЕРА.

На настанот, како што информираат од МТСП, ќе присуствуваат и раководителката на канцеларијата на УН ВОМЕН во Скопје Весна Ивановиќ, програмската директорка на ХЕРА Елизабета Божиноска и коодинаторката на Едукативно хуманитарна организација – ЕХО, Бети Пејева.

Back to top button
Close