Без струја утре дел од корисниците во Карпош, Гази Баба и Сарај

Без електрична енергија заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците во неколку скопски општини.

Како што најавија од Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, по добиеното известување од ЕВН, во Општина Карпош, без струја од 08:30 до 14:30 часот, ќе бидат корисниците од стопанските и нестопанските објекти во реонот на: Горно Нерези, Средно Нерези, дел од село Крушопек, Етно Село како и Жичарница и РТВ предавателите на Водно.

Од 09:00 до 11:00 часот, струја ќе емаат корисниците од ул. Скупи во делот околу бензиската пумпа – Топ Трејд и клучката за Бардовци.

Во Општина Гази Баба од 09:00 до 13:00 часот, без струја ќе останат корисниците од ул. Финска од бр. 181 до бр, 185 и од бр. 190 до бр. 222.

Од 09:00 до 14:00 часот, струја ќе немаат корисниците од село Шишево, дел од село Глумово, село Матка и ХЕЦ Матка, Општина Сара

Back to top button
Close