Би-би-си: Киро Глигоров – нема споменик за човекот кој без испален куршум донесе независност

Би-Би-Си на српски јазик напиша текст во чест на годишнина од смртта на првиот претседател на независна Македонија, Киро Глигоров.

Во текстот се критикува дека „во градот на спомениците за него нема место“ и се додава дека тој беше првиот претседател на независна Македонија, кој без војна ја извади својата земја од југословенската федерација на почетокот на 90-тите години на 20-ти век, се анализира во текстот

Back to top button
Close