Билборди низ Црна Гора: „До кога веќе да не караат“

– Низ Црна Гора се појавија билборди на кои се порачува дека нацијата и политиката не смеат да бидат пречка, но и други пораки, како на пример „Јас гласав за ДА, а таа за НЕ“, „Доаѓа второ бебе“ и слично.

Еден од најчестите билборди е „До кога веќе да не караат. Браќа сме. Нацијата не смее да биде пречка“, но и „Не сакам веќе да ме караат со Србите и Црногорците. Браќа сме“, пишува весникот „Вијести“.

Билбордите се поставени во Подгорица, но и други градови во земјата.

Засега не е познато кој е авторот на билбордите, ниту кој ги поставил, но предизвикале големо одобрување меѓу граѓаните.

Back to top button
Close