Блинкен: САД ја преместуваат својата амбасада од Киев во Лавов

САД денеска соопштија дека ја преместуваат својата амбасада од Киев во западниот украински град Лавов, наведувајќи го како причина „драматичното забрзување“ на распоредувањето руски сили долж украинската граница.

– Амбасадата ќе продолжи со својата работа и ќе соработува со украинските власти, изјави американскиот државниот секретар Ентони Блинкен.

Тој упати повик до сите останати американски граѓани во Украина „веднаш да ја напуштат таа држава

Back to top button
Close