Блиските на загинатите во автобуската несреќа ќе можат да влезат во Бугарија и без документ за Ковид-19

Во Република Бугарија ќе биде дозволен влез за сите блиски роднини на настраданите лица во тешката сообраќајна несреќа без разлика дали поседуваат документ поврзан за мерките за заштита од пандемијата со Ковид-19.

Од бугарските погранични органи донесена е одлука за измена на протоколот за влез во Република Бугарија за Ковид-19, соопшти Националниот координативен центар за гранично управување.

Back to top button
Close