Блокада пред Владата против францускиот предлог

Граѓани кои не се согласуваат со францускиот предлог, попладнево го блокираа булеварот пред Владата. Блокади се најавени и на магистралните патишта Штип – Велес, Струмица – Радовиш и Плетвар – Прилеп.

Блокирани се и магистралниот пат Велес – Штип во близина на село Сарамзалино.

Од 10:35 часот блокиран е патниот правец Штип-Скопје кај новата патарина Кадрифаково.

 

Back to top button
Close