Блокирана сметката на ВМРО-ДПМНЕ, не се платени позлатените рамки и сликите од Груевски

Извршител ја блокирал сметката на ВМРО-ДПМНЕ поради неплатени долгови поврзани со уметничките слики, односно рамките, поставени во седиштето на партијата, пренесе а1он.

Сумата која партијата треба да ја плати е засега непозната, а долгот е од времето на поранешното раководство на чело со претседателот Никола Груевски.

Сликите беа поставени по изградбата на новото партиско седиште, кое е луксузно опремено. Фирмата која ја блокирала сметката, досега од партијата не ја открија.

Оттаму само ја потврдуваат информацијата за долгот и напоменуваат дека тој е од пред неколку години.


повеќе

Back to top button
Close