Богдановиќ: Дрвото, иако се чинело здраво, имало исушени корени поради кои паднало

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, на својот фејсбук профил ја информираше јавноста дека причината за паѓањето на дрвото на влезот на ООУ Коле Неделковски се исушените корени.

❗ Вчера, во непосредна близина на влезот на ООУ Коле Неделковски, падна уште едно дрво. При извршениот првичен увид, дрвото е паднато поради исушените корени, исто како дрвото кое падна пред некој ден на улицата Орце Николов.
⚠️ Екипи на ЈП Паркови и Зеленило и службите од Општина Центар го отстранија паднатото дрво кое оштети едно возило. Дрвото, како што се гледа на сликите, има зелени лисја, здраво стебло, но нарушен коренов систем поради кој што може да падне и без посилен ветер – напиша Богановиќ.

Back to top button
Close