Богоев : Далеку од нормалност и од реалност е да се очекува ВМРО-ДПМНЕ да има мнозиство

Далеку од нормалност и од реалност е да се очекува ВМРО – ДПМНЕ да има мнозинство, запишете каде сакате, тие филмови, коишто ги презентираат на нивното членство за 61 пратеник, тоа не да не е блиску, тоа е светлосни години далеку од реалноста, пишува во фејсбук статус Стефан Богоев, потпретседател на СДСМ.
Како што наведува Богоев во објавата на социјалните мрежи г олемо мнозинство на граѓани на анкетите, низ годините па и сега се за членство на Македонија во ЕУ и #СДСМ од таму ја црпи сигурноста дека проевропскиот блок предводен од СДСМ ќе оствари победа и ќе ја формира следната, повторно проевропска, влада по наредните избори.

Back to top button
Close