Боки 13-ка денеска поднел 40 кривични за функционери, бизнисмени…

Јовановски преку соопштение рачно напишано на осум страници ја информира јавноста дека пријавите во Обвинителството се однесуваат на носители на јавни функции, членови на нивни семејства и бизнисмени.

Според него, тие треба да одговараат за злоупотреба на службена положба, измама и давање лажен исказ.

Адвокатот на Јовановски, Сашо Дуковски, изјави дека очекува Обвинителството да отвори предмети за поднесените кривични пријави откако ќе биде завршено документирањето на случаите.

Back to top button
Close