Борисов: Петков не може да го реши прашањето со Северна Македонија

Лидерот на ГЕРБ и некогашен премиер на Бугарија, Бојко Борисов верува дека актуелниот премиер, Кирил Петков не може да го реши билатералниот спор меѓу властите во Софија и Скопје.

„Тој се обидува тајно да договори нешто што ќе излезе пред публика, гледате дека се случило, но не затоа што е лошо, туку парламентот одлучил. Јасно е дека Петков не може да придвижи ништо што е поврзано со Северна Македонија и Албанија напред“, рече Бојко Борисов.

Back to top button
Close