Бразил бара повеќе информации за руската вакцина против Ковид-19

– Бразил ќе побара повеќе информации и консултации пред да одлучи да ја купи руската вакцина против коронавирусот, која сè уште е во рана фаза, изјави денеска бразилскиот министер за здравство, Едуардо Пазеуљо.

Тој за време на видео конференцијата со претставници на националната здравствена служба Аневис на руската амбасада во Бразил рече дека сè уште нема целосни одговори за вакцината и дека тие не се во можност да ги следат податоците.

– Ќе има многу преговори, многу работа, за да биде ефикасна, рече Пазеуљо.

Back to top button
Close