Бремените жени се ослободени од физичко присуство на работно место до завршувањето на пандемијата

Бремените жени се ослободуваат од работа и работни обврски со физичко присуство на работното место, до завршување на Пандемијата со ковид-19, прогласена од Светската здравствена организација, соопшти денеска Владата.

„Содржината на мерките е регулирана со членот 13, точка 11 и членот 16 од Одлуката за превентивни препораки, времени мерки, наредени мерки, наменски протоколи, планови и алгоритми за постапување за заштита на здравјето на населението од заразната болест КОВИД-19, предизвикана од вирусот SARS-CoV-2, случаите и временскиот период на нивна примена, објавена во Службен весник на 04.11.2020 година“, стои во соопштението.

Владата оваа одлука на донела на 03.11.2020 година, по препорака на Комисијата за заразни болести.

Back to top button
Close