Британски разузнавачки информации: „Руските жртви веројатно ќе бидат тешки и поголеми отколку што се очекуваше или признава Кремљ“.

   Велика Британија соопшти дека мнозинството руски сили се на околу 30 километри од центарот на Киев.

Во ажурирањето на разузнавачките податоци од страна на Министерството за одбрана објавено денеска, се вели дека Русија допрва треба да добие контрола над воздушниот простор над Украина, поради што ќе биде намалена ефикасноста на руските воздухопловни сили.

Во него се додава: „Руските жртви веројатно ќе бидат тешки и поголеми отколку што се очекуваше или признава Кремљ“

Back to top button
Close