Бујар Османи: Надминете го гневот од резултатите, ајде да се собереме и да го избереме првиот албански премиер

Фејсбук статус на Бујар Османи:

Надминете го гневот од резултатите од изборите, не ги означувајте Албанците, не ги обвинувајте ги Албанците за вашиот неуспех, сте имале претставници на секое избирачко место и секој од нив го одобри и потпиша записникот за регуларноста на процесот.

Вие исто така знаете дека ниту еден глас не е теоретски или практичен злоупотребен. Имаше илјадници локални и меѓународни набудувачи кои не забележаа забелешки. Оставете ги овие празни разговори што ве прават да изгледате уште полошо.

Ајде да се собереме и да го избереме првиот албански премиер. Не ја пропуштајте оваа можност, не бидете на погрешна страна на историјата. Албанците го очекуваат ова од вас и од нас.

Back to top button
Close