Бучковски: Во С. Македонија постои волја за вметнување на Бугарите во Уставот

Поранешниот премиер и некогашен специјален претставник во спорот со Бугарија, Владо Бучковски, во разговор за бугарски Евроњуз ги коментираше актуелните случувања меѓу двете земји, со акцент на пожарот во Културниот центар „Ванчо Михајлов“ во Битола.

Back to top button
Close