Бугарија ни нуди евакуација од Украина, ако има потреба  

Го рестартиравме дијалогот со Северна Македонија и очекувам да има надградба на резултатите за политиките со амбициозните планови на целата Влада, вели бугарската министерка за надворешни работи, Теодора Генчовска, за последната бугарско-македонска средба во Софија.

-Со оглед на фактот дека министерствата за надворешни работи на Бугарија и Северна Македонија се координатори на целиот процес, покрај водењето дијалог за политички прашања, во разговорот со шефот на дипломатијата на Република Северна Македонија го проширивме опсегот на разговори – рече Генчовска.

 

Back to top button
Close