Бугарската потпретседателка Јотова доаѓа во земјава на покана на здруженијата на Бугарите

Потпретседателката на Бугарија, Илијана Јотова ќе престојува во посета на Северна Македонија на 16 и 17 април.

На покана на Културниот центар „Иван Михајлов” таа ќе го отвори новиот клуб на ова здружение, јавија бугарските медиуми.

На 17 април, Јотова ќе биде во посета на Охрид, каде што ќе го посети Дневниот центар за деца со аутизам. Проектот е финансиран од бугарската Влада како дел од програмата на бугарското Министерство за надворешни работи „Бугарска помош за развој”.

Јотова ќе биде гостинка и на отворањето на канцеларија на Здружението за толеранција и соработка „Хоризонти”.

Back to top button
Close