Бугарски „24 Часа“: На Јотова намерно и го исклучиле микрофонот во Битола

Бугарски „24 Часа“ пренесува дека на потпретседателката на Бугарија, Илијана Јотова, инцидентно и бил ставен вон функција микрофонот во еден момент при нејзиниот говор пред културниот клуб „Иван Михајлов“ во Битола.

„Кој сака да го каже тоа дека е Бугарин во Р. Северна Македонија треба да може слободно да го каже. Европа е место на права, и каде што нема права, нема Европа“, рекла Јотова откако настапила фонијата и исклучувањето.

Звукот пред насобраната група надвор повторно беше вклучен за да се слушнат само последните зборови од говорот на Јотова. Организаторите се посомневале на провокација, но објаснувањето било дека тоа било редовна техничка грешка, пренесува „24 Часа“.

Изданието тврди дека ниту премиерот Кирил Петков не бил добро слушнат преку неговиот службен микрофон.

Back to top button
Close