ЦЈЗ Куманово: Шестнаесет од новозаболените од Ковид 19 од Липково, тројца од Куманово

– Центарот за јавно здравје Куманово во последниве 24 часа регистрира 19 новозаболени од Ковид 19. Директорот на јавната здравствена установа, д-р Ариф Љатифи информираше дека 16 од заболените се од општина Липково, а тројца од Куманово.

– Заболените од Липково се од познати кластери. Денеска се извршени 70 тестирања, педесетина во Липково, останатите преку „Мој термин“, изјави Љатифи.

Back to top button
Close