Царовска им заблагодари на наставниците за посветеноста и трудот во услови на пандемија

 Министерката за образование и наука Мила Царовска им го честита  Светскиот ден на учителот – 5 Октомври на просветните работници искажувајќи им благодарност за посветеноста и трудот вложен во тешките услови за настава во изминатата една и пол година.
– Денес, кога го одбележуваме Светскиот ден на наставниците, искажувам неизмерна благодарност до сите просветни работници за посветеноста и несебичниот труд којшто го вложија во исклучително тешки учебни години во услови на пандемија и ни овозможија да имаме континуитет во образовниот процес.
Храбро одговоривте и на позитивните промени што ги воведуваме за поквалитетно и современо образование, притоа брзо прилагодувајќи се на новите наставни програми и дигиталните учебници. Одиме напред кон новите предизвици со кои сите заеднички ќе направиме образовен систем кој ќе ни биде национална гордост, напиша Царовска на својот фејсбук-профил.

Back to top button
Close