Цената на нафтата повторно се зголеми на светските берзи


Организацијата на земјите извознички на нафта и нивните сојузници соопштија дека ќе го намалат производството на нафта на дневно ниво, а цените на нафтата се зголемија до 94 долари за барел.

На лондонскиот пазар цената на барелата се зголеми за 1,77 долари и изнесуваше 93,57 долари.

Од друга страна, на американскиот пазар, барелот се тргуваше за цена по 1,49 долари повисока од таа вчера, односно 88,01 долар.

Back to top button
Close