Чаир со најголем број активни случаи со Ковид-19, следат Бутел, Центар, Аеродром, Гази Баба и Карпош

Во Чаир и натаму има најголем број активни случаи со Ковид-19, чиј број изнесува 195, по што следат Бутел со 72, Центар со 71, Аеродром со 67, Гази Баба со 66, Карпош со 64, Сарај со 58 случаи…, покажуваат податоците од Институтот за јавно здравје.

Активни случаи има и во Кисела Вода – 39,  Ѓорче Петров – 26, Студеничани – 24, Арачиново – 24, Шуто Оризари – 21, Илинден – 19, Петровец – 6, Чучер Сандево – 3, Сопиште – 2, а има и двајца странски државјани.

Во однос на дистрибуцијата по градови за вкупниот број, најмногу активни случаи со Ковид-19 и натаму има во Скопје – 944, а потоа следат Штип со 186 случаи, Куманово со 155 случаи, Тетово – 145…

Back to top button
Close