Чавушоглу: Ги поддржуваме напорите на Русија за нов устав на Сирија

Шефот на турската дипломатија Мевлут Чавишоглу на денешната средба со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров истакна дека Анкара е известена за напорите на Москва за изработка на нов устав на Сирија.

– Ја поддржуваме иницијативата да се усвои нов устав на Сирија. Можеме да ги видиме резултатите од залагањето на Русија и поддржуваме таков политички процес, истакна Чавушоглу.

Back to top button
Close