Честитка од Заев до верниците кои денеска празнуваат Велигден

Премиерот Зоран Заев во негово и во име на Владата на Република Северна Македонија, на сите верници на Католичката црква и на сите верници од протестантските деноминации во нашата земја коишто денеска го празнуваат, им го честита големиот христијански празник – Велигден.

– Во период кога целиот свет се соочува со тешки искушенија, и годинава еден од најсветлите празници го славиме со ограничувањата кои ги донесе пандемијата од КОВИД-19.
На празникот посветен на спасението и на новиот живот, да се потсетиме на потребата да бидеме достојни верници и чесни луѓе, и низ нашата скромност да понесеме саможртва за доброто на сите, заштитувајќи се себеси и здравјето на ближните.
Токму светлината на овој празник во овие драматични мигови за човештвото, нè поттикнува да се преиспитаме, да создаваме добри дела и да покажеме разбирање еден со друг, да бидеме љубезни во кругот на нашите семејства, помеѓу соседите и пријателите и севкупно во нашата држава.
На крајот дозволете ми да Ви посакам празничните денови ги поминете во добро здравје и духовна сила!

Христос воскресна! Нека е честит големиот христијански празник – Велигден!, се неведува во Велигденската честитка на премиерот Зоран Заев објавена на неговиот фејсбук страница

Back to top button
Close