Четиригодишното девојче донесено на Детска Клиника тежело само 8 килограми

Состојбата на четиригодишното девојче кое што беше донесено од Струмица на Детската клиника во Скопје напредува кон подобро, пренесе “Слободен печат“ повикувајќи се на изјава на директорката на Клиниката, доктор Валентина Цвејоска Чолаковска.

Таа вели дека кога било донесено во болницата, девојчето тежело само 8 килограми, а сега има десет.

Повеќе

Back to top button
Close