Чилеанка на 111 години го победи новиот коронавирус

Чилеанка на возраст од 111 години е излекувана од новиот коронавирус.

На 12 април, жената сонувала дека е болна, а докторите кои ја лекувале изјавија дека едвај покажува знаци на болест.

Според лекарите, таа имала висока температура само еднаш или двапати, но болеста не се развивала ниту кашлала, таа имала само проблеми со дишењето.

Првиот случај на Ковид-19 во Чиле е регистриран на 3 март, а од тогаш вкупно се заболени 77.900 лица, а починати се 806 лица.

Back to top button
Close