Циципас за Ковид 19: Споделуваме спомени, не вирус, биди одговорен!

„Оние кои што ги сакаме може да се поранливи од нас на коронавирусот, затоа, прифати ги заштитните мерки за да можеме набргу, одново, исто како порано, да ги прегрнеме оние кои што ги сакаме“. Ова го порача грчкиот тенисер Стефанос Циципас на социјалните мрежи како порака за младите пред, се во Грција, да не го занемаруваат опасниот вирус.

„Ниту еден наш чекор не е навистина безгрижен ова лето. Бидејќи, враќајќи се од нашиот одмор, секој твој чекор, секој мој чекор, на секој млад, нè приближува до нашите родители, баби и дедовци. Оние кои што ги сакаме може да се поранливи од нас на коронавирусот. Затоа прифати ги заштитните мерки, биди одговорен на секој твој чекор, за да можеме набргу, одново, исто како порано, да ги прегрнеме оние кои што ги сакаме“ – вели Циципас.

Тенискиот ас напиша „Споделуваме спомени, не вирус“ и „Остануваме безбедни“.

Όσοι αγαπάμε μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από εμάς στον κορωνοϊό. Γι’ αυτό αγκάλιασε τα μέτρα προστασίας. Για να μπορέσουμε σύντομα να αγκαλιάσουμε ξανά όσους αγαπάμε, όπως παλιά[email protected] pic.twitter.com/0Zl6YJ65yD

— Stefanos Tsitsipas (@StefTsitsipas) August 17, 2020

Back to top button
Close