Цистерна со метан го отежна сообраќајот кај Плетвар

.Возилото е отстрането од сообраќај, а на местото се упатени екипи од ПС Прилеп и ТППЕ Прилеп заради одстранување на дефектот и обезбедување на просторот и возилото.

Сообраќајот се одвива под контрола на патрола од ПС Прилеп.

За настатнот е известен инспекторот за заштита и спасување од ДЗС Прилеп.

И од АМСМ известуваат дека од 16:50 часот на магистралниот пат Прилеп -Градско, сообраќајот се одвива со наизменично пропуштање на возилата.

Наизменичното пропуштање на возилата е заради безбедносни причини, каде што има истекување на гориво -метан кое е превезувано со цистерна.

Back to top button
Close