Црна Гора им дава државјанство на странците за купување на луксузни станови

Компаијата „Адријатик Маринас“ од Тиват претстави недвижнини од комлексот наречен „Бока Плејс“, дел од луксузната туристичка населба Порто Монтенегро. Странците со купувањето на квадрат за станови и бизнис простории, како подарок ќе добијат и црногорско државјанство, пренесе „Блиц“.

Изградбата на овој комплекс ќе почне кон крајот на годината, а цената на становите ќе чини од 190.000 до 347.000 евра, додека цените за трособен луксузен апартман не е објавена во брошурата и ќе ги добијат заинтересираните клиенти во директен контакт.

Минималната инцестиција за добивање на црногорски пасош е 450.000 евра.

Станува збор за давање државјанство поради „реализација на посебна програма за инвестиции од особено значење за економскиот интерес на Црна Гора“, која меѓу странските инвеститори во Црна Гора е позната како ЦБИ (државјанство поради инвестиции).

Сите странци кои, како што се наведува, исполнуваат претходно дефинирана обврска кон државата, имаат можност да купат недвижен имот.

Извор: makfax.mk

Back to top button
Close