ЦУК: Неколку локации во Скопје утре ќе имаат привремени прекини на електрична енергија

 

Центарот за управување со кризи, по известување на ЕВН, соопшти дека во текот на утрешниот ден (13.06.2022) неколку локации во Скопје ќе имаар привремени прекини на електрична енергија поради поради планирани  технички зафати во дистрибутивниот систем за електрична енергија.

Од 09:00- 12:00 часот корисниците од зградата на Ул.Ташко Караџа бр.10, зградата на Ул. Христо Ботев бр.5 (Општина Гази Баба), од време од 09.00 до 12.00 часот корисниците од дел од ул. Јордан Мијалков, објектите во близина на Дискотека Станица и раскрсницата со ул. Герман (Општина Центар), од 09:00-14:00 часот корисниците Дел од с.Сарај кај Хотел Сарај, ул.Ѓорче Петров под ул.1 и под ул.5.

Дел од ул. Трајко Бошковски Тарцан, објекти кај Кристина Мебел, Станбена зграда до Болница „Санте Плус”,  (Општина Сарај) од време од 09.00 – 14.00 часот корисниците од ул. Никола Русински зграда 3а, зграда 3б, кафе  „Флуид” (Општина Карпош), од време од 09.00 – 14.00 часот корисниците од село Грачани, Караула Чашка, Викендици Кучково кон Манастир Св.Ѓорѓија (Општина Чучер Сандево), од 10:00 до 14:30 часот дел од корисниците на улица Александар Мартулков (Општина Ѓорче Петров), се локациите и временските периоди каде што ќе има прекини на електрична енергија.

Back to top button
Close