Д-р Докиќ за Утрински Брифинг: Да бидеме претпазливи и да се спремиме за уште поголем број на пациенти

 

Тешко е да се прогнозира, бидејќи сите бранови ако ги анализирате имаа еден првичен нагол скок, па лесно паѓањње, па повторно уште еден пик, како двогрба камила, но тешко е да предвидиме каде се наоѓаме во овој момент. Сите математички прогнози не секогаш излегуваат во реалноста. Треба да бидеме претпазливи и да се спремиме за уште поголем број на пациенти, изјави за Утрински брифинг Д-р Дејан Докиќ.

-Претпазливоста е најдобра и треба да се спремиме за уште полоши сценарија, за да не бидеме иненадени, додава Докиќ.

Back to top button
Close