Д-р. Кузмановски: Граѓаните се соочуваат со последиците од несоодветните политики преземени од СДСМ

Интегрален текст од прес конференција на Д-р Игор Кузмановски од ВМРО-ДПМНЕ:

Почитувани,

Ситуацијата со корона вирусот во Македонија воопшто не е под контрола.

На Македонија и се случува катастрофа во справувањето со пандемијата.

Ова што граѓаните го живеат е хорор кој не е виден ниту во ниту една земја во регионот и пошироко.

Беше најавуван нов пик есенва, а Македонија веќе сега, во јуни, доживува втор бран на новоинфицирани. Според бројките деновиве нема изгледи дека во брзо време ќе се подобри ситуацијата.

Граѓаните се соочуваат со последиците од несоодветните политики преземени од надлежните во справување со кризата.

И додека има се повеќе болни, расте за жал и бројот на починати, политичарите кои се во изолација велат – ситуацијата е нормална.

Многу е видливо, многу е јасно – дека ситуацијата не е нормална!

Жално е за граѓаните, а срамота за надлежните ова што се случува.

Доколку медицината и професионализмот не ја превземат палката ќе продолжи да расте бројот на новозаболени, ќе броиме починати лица.

Ова што се случува, ова што се презема во справување со ситуацијата излегува од гранките на медицината. Станува збор за политика што е недозволиво во ваква ситуација.

Мора да се стави акцент на здравјето на граѓаните и да се започне со вистински здравствени политики зошто Македонија ќе остане изолиран остров.

Здравјето на граѓаните е пред се!

Back to top button
Close