Д-р Ненад Коциќ: Да се продолжи зимскиот распуст за уште најмалку две недели

Д-р Ненад Коциќ, денеска јавно го искажа својот став во врска со започнувањето на второто полугодие од оваа учебна година. Д-р Коциќ смета дека зимскиот распуст треба да продолжи уште најмалку две недели, а најдобро според него, е наставата за започне со физичко присуство.

Денес добив повеќе прашања околу почетокот на второто полугодие од оваа учебна година:

Комисијата за заразни болести ќе даде препорака во текот на утрешниот ден

2. Мојот личен став и препорака е ДА СЕ ОДЛОЖИ ПОЧЕТОКОТ најмалку две недели

<
Најдобро е наставата да продолжи со физичко присуство, зависно од епидемиолошката состојба

. Сигурен сум дека Владата ќе донесе НАЈДОБРО решение во интерес на заштита на здравјето на децата и наставниците и успешно продолжување на образовниот процес“, се вели во постот на д-р Коциќ.

Back to top button
Close