Дадов оставка само на фејсбук, а не ја депонирав во ДПМ, вели Петрески    

Претседателот на Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) Христо Петрески, преку второ соопштение денеска, вели дека официјално, со своерачен потпис, досега немa поднесено оставка до Друштвото, туку само ја објавил на Фејсбук.

Петрески денеска претпладне ја повлече оставката која ја поднесе на 9 октомври и за која тогаш рече дека е неотповиклива и ја поднесува од здравствени причини. Денеска, на фесјбук страната на Друштвото беше објавено негова изјава, дека ја повлекува оставката бидејќи „истата беше изнудена поради притисоци, уцени и закани.

 

Back to top button
Close