Дафина Стојаноска ќе се грижи за „македонските“ семејства: Се обврзуваме да има посреќни семејства, мајки и деца

 Дафина Стојаноска носител на листата на коалицијата Обнова на Македонија во рамки на предизборните активности денеска во Гостивар оствари средба со унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ и организацијата на жени во политичката партија Движење за национално единство на турците (ДНЕТ).

– Без разлика на нашите имиња, кој јазик го зборуваме и на кој бог се молиме, ние жените најдобро знаеме да ја почувствуваме грижата за семејството. Затоа како носителка на листата во ИЕ 6 се обврзувам дека ќе се грижам македонските семејства да добијат повеќе. А кога жена мајка на нешто се обврзува, тоа и ќе се реализира. Ние денес се обврзуваме дека на 15 јули ќе заокружиме бројот 14 за посреќни семејства во Македонија, посереќни мајки и посреќни деца, рече Стојаноска во обраќањето на градскиот плоштад во Гостивар.

Таа во рамки на предизборната кампања денеска ќе има средби со жителите на гостиварската населба Циглана.

Back to top button
Close