Даниловски: Поради студеното време ќе расте бројот на заразени, но епидемиолошката крива нема да има „остри врвови“

Поради студеното време и затворените простории ќе има зголемување на бројот на заразени, но епидемиолошката крива нема да има „остри врвови“, вели за Канал 5 епидемиологот проф. д-р Драган Даниловски.

Според него крајот на пандемијата ќе дојде со пролетта, но со грипот секоја година ќе има и сезона на корона.

Крајот на епидемиолошката приказна ќе дојде со пролетта.Вирусот ќе ја загуби силата, но секоја година ќе има сезона на корона.Наставата со физичко присуство не претставува ризик со висок епидемиски потенцијал,вели професор Даниловски.

Back to top button
Close