Даштевски до новинарите: Се извинувам ако нешто погрешно кажав, бев под голем стрес

Даштевски се извини на новинарите ако нешто погрешно кажал во текот на денешните пресконференции.

„Се извинувам ако нешто погрешно кажав и јас бев под голем стрес, тежок ден беше, беше важно денот да помине донро, сега сметам дека се е во ред полека ќе чекаме резултатаи“, рече Даштевски.

Во ДИК денеска стигнале 286 приговори за заштита на избирачкото право, од кои 217 се прифатени, 19 приговори одбиени, 34 се неосновани, а 16 приговори се во обработка.

„За 11 избирачки места за кои беше продолжено гласањето толку колку што беше прекинот, информираме дека гласањето е завршено, и тоа во последните избирачки места во 21.55, или 2 часа и 55 минути после 19 часот“, рече Даштевски.

Постапката за собирање и обработка на резултатите сеуште трае.

 

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close