Дејвис Купот и Купот на Федерации преместени за 2021 година

 Последните кола од тениските натпреварувања Дејвис Купот и Куп на Федерациите 2020 се одложени за во 2021 година, пренесува прес-службата на Меѓународната тениска федерација.

Финалето на Дејвис купот требаше да се одржи во Мадрид од 23 до 29 ноември 2020 година, а новиот датум за старт на турнирот беше 22 ноември 2021 година.

Финалето на Купот на Федерациите требаше да се одржи во Будимпешта од 14 до 19 април 2020 година, но беше одложено поради пандемијата на коронавирус. Новите датуми за турнирот се од 13 април до 18 април 2021 година.

Back to top button
Close