Деца: Зимски распуст 3 месеци, на настава 100 дена наместо 180… Какви сценарија се разгледуваат за новата учебна година?

Според проталот Бирото за развој на образованието подготвило документ кој сега е во Министерството за образование и наука, а содржи попрецизни детали во однос на наставните програми, времетраењето на учебната година, како и времетраењето на зимскиот распуст – период кога е најголем ризикот од ширење на инфекции. Што од него ќе се прифати, ќе зависи од актуелната состојба.

повеќе

Back to top button
Close