Дел од пацинетите кои беа спасени од пожарот во Тетово се пуштени дома

Седум од дванаесетте пациенти кои беа спасени од пожарот и примени во модуларната болница во Тетово како оздравени од Ковид-19 и опоравени се пуштени од болничко лекување и се наоѓааат во своите домови, информираат од Ковид центарот при Клиничката болница. За 24 часа починала една пациентка со Ковид-19, родена 1963 година хоспитализирана во интернистичиот блок на Ковид центарот.

-Седум пациенти кои беа спасени од пожарот и примени во модуларната болница се пуштени дома, додека другите се се уште се хоспитализирани. Ковид центрот кај нас има доволен персонал за здравствена заштита, изјави денес д-р Гзим Нуредини, координатор во Ковид центарот.

Новопримени на болничко лекување се тројца пациенти. Во моментот има 40 хоспитализирани пациенти, а за 24 часа имало 81 прегледи во амбулантата.

 

 

Back to top button
Close