Денеска почнува зимата


На северната хемисфера на Земјата денеска почнува зимата, а за жителите на јужната хемисфера доаѓа лето.

Зимата ќе трае 88 дена, односно до 20 март 2023 година.

На денот на почетокот на зимата, денот е најкраток, а ноќта најдолга.

Back to top button
Close