Денеска посебен сообраќаен режим во дел од центарот на Скопје

Денеска, во периодот од 10 до 12 часот, ќе има посебен сообраќаен режим по улиците околу зградата на Владата, информираат од Министерството за внатрешни работи (МВР). Причина за воведувањето посебен режим на сообраќај е одржување на протест пред Владата.

„Министерството за внатрешни работи апелира до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат наредбите што ќе ги даваат униформираните полициски службеници, по сообраќајницата каде што ќе се одвива протестот, со цел безбедно и непречено одвивање на сообраќајот“ се наведува во соопштението на МВР

Back to top button
Close