Ди Маио: Од историско значење одлуката на ЕУ за почеток на преговори со Северна Македонија и Албанија

Европската перспектива на Западен Балкан беше меѓу темите за кои разговараа шефовите на двете дипломатии.

-Го поддржуваме процесот на проширување и главно одлуката на Европската унија да започне преговори со Северна Македонија и Албанија. Ова е од историско значење за кое верувам дека придоенсоа и континуираните и заедничи активности и напори на Грција и Италија, рече министерот за надворешни работи на Италија.

Back to top button
Close