ДИК: Излезноста до 11 часот е 14,18%

Излезноста до 11 часот на денешното гласање за вториот изборен круг за локалните избори е 14,18%, информираше Александар Даштевски, претседател на Државната изборна комисија (ДИК).

-Вкупно, до 11 часот, гласале 160.035 граѓани. По општини, во Ранковце гласале 38,2%, во Вевчани гласале 31,24%, Демир Капија 30,14%, Пехчево 28,34%, Конче 26%, Пробиштип 24,75%, лозово 23,51…, истакна Даштевски.

Back to top button
Close