ДИК: Излезноста е 31,78% до 15 часот

 

Излезноста на изборите

до 15 часот е 31,78%, односно гласле 576.635 гласачи.

По изборни единици и натаму излезноста е највисока и изнесува 37,24 проценти.

ИЕ1 – 34,51%
ИЕ2 – 29,96%
ИЕ3 – 37,24%
ИЕ4 – 35,51%
ИЕ5 – 31,5%
ИЕ6 – 22,85%

Back to top button
Close