ДИК утре ќе ја спроведе ждрепката за редоследот на претседателските кандидати

Редоследот на претседателските кандидати на изборното ливче за изборите на 24 април ќе биде познато утре.

Државната изборна комисија (ДИК) утре ќе ја спроведе ждрепката за утврдување на редоследот во единствената листа на кандидати за Претседател на Република Северна Македонија.

Утре ќе се одржи и ждрепката за распределба на рекламни паноа и билборди.

Back to top button
Close