„Димитров непотребно ги загрози нашите позиции во однос на Бугарија“

Поранешниот вицепремиер Димитров непотребно пред почнувањето на новата фаза со Бугарија, го обвини Османи, смета поранешниот специјален претставник на Владата во преговорите со Бугарија, Владо Бучковски.

„Неговите изјави ме изненадија и сум прилично зачуден. Непотребно ги загрози нашите позиции во однос на Бугарија. Станува збор за искусен политичар и малце тоа беше неочекувано од негова страна“, вели Бучковски во гостувањето на емисијата „24 анализа“

 

Back to top button
Close