Дизниленд во Париз ќе се отвори на 15 јули, во фази

Компанијата „Волт Дизни“ соопшти денеска дека забавниот парк Дизниленд во Париз ќе биде отворен во фази, почнувајќи од 15 јули, неколку дена откако паркот повторно ќе се отвори во Соединетите Американски Држави.

Директорката на паркот во Париз, Наташа Рафалски изјави дека се очекува повторно отворање на Дизниленд паркот, паркот Волд Дизни студио, хотелот Њупорт беј и Дизни селата.

Компанијата ги затвори парковите низ целиот свет поради пандемијата на коронавирусот и најави дека Дизниленд во САД ќе се отвори на 11 јули, исто така во фази.

Back to top button
Close